Ny bil?

Det är ju inte bara när det gäller boende som behov, lust och intresse ändras, utan det gäller ju även bilar. På den fronten tror jag dock att vi båda är ännu mer ambivalenta och ombytliga. Jag har haft körkort i snart 13 år och bil nästan lika länge. Och på den tiden hunnit med…9 bilar! Och David några fler på sin kant också.
Nu har vi haft Mercan i snart ett år och den har, bortsett från några verkstadsbesök, varit fantastisk. Superduperskön att köra, rolig med många hästar och snygg. Plus att den har i princip alla bekvämligheter man kan tänka sig. Så det känns lite sorgligt att sälja den faktiskt.
Men vi har funderat ett längre tag på att köpa en ny bil och nu har vi varit och kikat på en VW Passat Alltrack. Dock inte en röd! Den är så klart inte lika lyxig som Mercan, men en ny variant av våran bil hade kostat typ dubbelt så mycket. Om inte mer. Så nä, vi håller oss på rätt sida om den gränsen.

Mina största krav/önskemål på vår nästa bil är att den har fyrhjulsdrift, kombi, dragkrok och automatlåda. Det har denna. Plus att den är rätt fin, skön att köra och jag har testat att dra häst med den. Och så drar den ca 0,6l/mil! Ingen vanlig kombi kommer ju att kunna stå sig mot tex Pajeron när det gäller att dra hästsläp, men med den soppaförbrukningen så är det inget att snacka om. Nu ska vi bara klura lite på om detta känns helt rätt och på några detaljer.

20140422-140423.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s