Detta ständiga täckesdilemma.

Vad har ni för täcken på era hästar när det är sånt väder som nu? Det vill säga mellan 0 och några plusgrader, kanske sol, kanske mulet. Eventuellt lite blåsigt. Eventuellt lite nederbörd.
Det är många faktorer som spelar in när man som hästägare väljer att täcka eller inte täcka sin häst. Är din häst klippt? Tjock vinterpäls? Känslig eller tålig? Hur ser det ut med vind/nederbördsskydd i hagen? Hur många timmar om dagen står den i hage? Hur varmt/kallt är det i stallet?
Här fick hästarna själv välja och det är ju rätt så intressant att se att det finns individuella skillnader. Så klart.

20110206-144430

Och så finns det nog lika många åsikter som det finns hästägare. En del tycker att vissa övertäckar och en del tycker att andra borde täcka mer, men man bör som vanligt inte dra alla över en kam. För det finns ju hästar med behov av täcke/inte täcke som inte syns eller som bara ägaren vet om och så länge hästen inte far illa så är det ju lite upp till varje hästägare att avgöra.

Annonser

5 thoughts on “Detta ständiga täckesdilemma.

  1. I förra stallet hade jag regntäcke (Hero och Amigo) när det var busväder, dvs mycket blåst/regn/snö. Han går på lösdrift och det var en hage helt utan skydd förutom ligghallen, med åkrar runt om, så det kunde blåsa rejält. Men det märktes fort att om täcket fick vara på lite för länge, tills det mojnat, då blev han alldelens för varm under det. Nu står han i en skogshage som är väldigt skyddad av träden, så nu är det inget täcke alls. Oklippt häst :).

  2. Våra får gå m tunt regntäcke då hon fick regnskollor av för varmt täcke. Hon har bra päls kvalitet förövrigt

  3. Tycker det är jättesvårt den här tiden, speciellt när man helst vill ha hästen utan men den inte tål att bli kall. Försöker variera mellan fleecefodrat regntäcke, ett 200 grams och naken. Hade velat ha ett 100 grams också som ytterligare alternativ.
    Men det är inte kul när man täckat på för att det är kallt eller nederbörd och helt plötsligt är det sol och jättevarmt. Eller tvärt om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s