Jobba gratis?

Nä, men jag som ändå tyckte att jag spenderade för mycket tid på jobbet. Kanske borde jag faktiskt gå hem kl 15.53 (reviderat för i år, nu jobbar kvinnor gratis ”bara” 1 timme och 7 minuter varje dag). För som jag skrivit om tidigare så hade jag varit värd 1.000:- mer i lön varje månad om jag haft en snopp. Vem är med mig?

Annonser

5 thoughts on “Jobba gratis?

  1. Det är ju verkligen skit att det är så. Men jag tycker iofs inte att jag upplever löneskillnader på det sättet på mitt jobb. Vi har olika ”löneklossar” och lönen för dessa klossar är samma oavsett om man är man eller kvinna; det gäller ju bara att man kan det arbete som respektive kloss omfattar.

    • Jag har ingen manligt kollega att jämföra min lön med, utan det där är ju generella siffror. Samt att enligt statistiken så har min manliga motsvarighet en tusing mer i lön. Och det suger!

      • Det var inte min avsikt att nedvärdera ditt inlägg så jag hoppas att du inte uppfattade det så. Det suger verkligen att det är skillnad i lön mellan män och kvinnor som gör samma typ av jobb. Det ska inte vara så.

      • Nej nej, så uppfattade jag det absolut inte. 🙂 det är jättebra att det finns arbetsplatser där det inte är skillnader i lön mellan könen. Frågan är bara om kvinnor och män ändå har samma möjlighet till avancemang?

  2. Jo, det tycker jag att de har. I alla fall där jag jobbar. Jag har dessutom alltid blivit pushad av mina manliga kollegor med: ”Det här klarar du” ”Det är väl klart att du också ska lära dig det här” osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s