Fiasko.

Jag tänkte vara söt och baka en rabarberpaj tills David kom hem från Stockholm igår kväll, men fy tusan vad den blev misslyckad. Det receptet skrotar jag helt och ska aldrig baka igen! Någon som har ett bra och gott (!) rabarberpajrecept på lager?

20130925-084313.jpg

Annonser

3 thoughts on “Fiasko.

  1. 500 g rabarber
    2 dl havregryn
    2 dl socker
    1 4/5 dl vetemjöl
    1/2 tsk bakpulver
    1 krm vaniljsocker
    125 g smör
    1/2 dl vispgrädde
    1/2 dl ljus sirap
    smör till formen
    vaniljglass till servering

    Sätt ugnen på 150°C.
    Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
    Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
    Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
    Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg. Servera gärna ljummen med vaniljglass.

  2. Jag brukar göra med en sockerkaksbotten i en pajform, fast lite mindre smör i smeten. Sen lägger jag bitar av rabarber. Hyvlar smör över och sen strör pärlsocker ovanpå. In i ugn. Klart och jättegott med glass eller vaniljsås!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s