Hästbajs!

Så där ja, nu börjar mockningen se ut som den ska, inget onödigt spån följer med ut på gödselstacken:

20130302-105052.jpg

Och bädden i boxen är fast, tjock och fräsch. Dessutom är det otroligt lättmockat och inte så där onödigt tungt som innan. Jag är så nöjd med att ha bytt kutterspån mot pellets!

20130302-105221.jpg

Annonser

4 thoughts on “Hästbajs!

 1. Hej jag har hört om ditt ”spånprojekt” och varit och tjuvkikat i boxen(jag bor i byn) och det ser ju helt klart intressant ut, men jag förstod inte riktigt hur du gör med kisset, mockar du ut det som vanligt eller är det som en permanent bädd?
  Hörde att dom har extrapris på Coop forum, 3 säckar för 129 tror jag att det var, vet dock inget om vilket ”märke”. Har du nån aning om det bara är rent spån eller om det är behandlat med nåt, om det är olika beroende på vilket märke det är?
  Hälsn. Helena

  • Hej!

   Vad roligt att det sprider sig. 🙂

   Jag mockar precis som vanligt, tar ut kiss och bajs varje dag, dvs har ej permanentbädd. Däremot vänder jag inte på allt varje dag, utan nån gång i veckan bara, så det blir mycket fastare än med vanligt kutterspån, då det lägger sig som en kaka i botten. Ingen risk för hästen att behöva skrapa i golvet! 🙂
   Ska man anlägga bädd kan jag inte tänka mig något bättre material.

   Jag har hittills bara köpt SCAs värmepellets från Granngården. De är FSC-certifierade och innehåller inga tillsatser, men med andra märken vet jag faktiskt inte. Det borde stå på påsarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s