Recept på morotsmuffin.

Ikväll bakar jag morotsmuffins och lite annat smått och gott. Jag vill mest äta upp smeten för den är så jäkla god!

20120705-192831.jpg

Så här gör man:
Vispa 2,5 dl solrosolja med 3,5 dl socker tills det blir vitt. Tillsätt 4 dl fint rivna morötter och sedan 3 ägg, ett i taget. Blanda 4 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk bikarbonat, 0,5 tsk salt, 1 tsk kanel och 0,5 tsk nyriven miskot och rör ned i smeten. Sist tillsätter du 0,5-1 dl mycket grovt hackad valnöt.

Fyll en tredjedel-halva muffinsformen, beroende på hur höga du vill ha dom och grädda i ca 15-20 min (lite olika beroende på ugn, jag har testat mig fram!) på 200 grader. Detta är egentligen ett kakrecept, men funkar hur bra som helst som muffins och dom blir otroligt goda och saftig!

Frostingen brukar jag göra av 100g Philadelphia, 60 g rumstempererat smör, 5 dl florsocker, 1 dl vaniljsocker och 1 msk färskpressad citronsaft. Rör ihop!

Så här ser det ut med halvfyllda formar:

20120705-194924.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s